Julens uhyggelige væsner

“Et andet uhyggeligt julevæsen hed slet og ret julevætten. Og den kom kravlende ind i stuen, kulsort og med hale, men med en pind i munden, hvorpå var sat nogle levende lys. Og så forlangte den æde hos hver en gæst, for ellers ville den slæbe vedkommende med sig!”

Critique bringer min artikel om ‘Nisser, julebukke og andre uindbudte julegæster‘. Nogle af dem har jeg tidligere behandlet i min lille udsendelsesrække om ‘Julens væsner‘ på kanalen ‘Nordisk fortidsformidling‘, mens andre er er “nye” (men alligevel ældgamle).

God jul!

– Adam Wagner

Om Adam Wagner

Jeg er mag. art. i historie med undervisningskompetence i dansk. Jeg er desuden forfatter, foredragsholder, underviser mm. Jeg bor i Danmark, men har også boet i Norge og på Island, og har desuden rejst en del særligt i Norden og Europa. "Nordisk fortidsformidling" er min historiske formidlingsvirksomhed. Jeg er bl.a. forfatter til bøgerne "Danskhed i middelalderen" og "Tobak til tiden".
Dette indlæg blev udgivet i Ny artikel og tagget , , , . Bogmærk permalinket.