Levende billeder

Nordisk fortidsformidling har en kanal på Youtube, hvor de film om historiske emner, som Adam Wagner laver, bliver lagt ud.

Det første, der er blevet lagt ud (julen 2021-2022), var en miniserie om julens væsner.

Og så er der den store dokumentarserie i ni afsnit om Runemo. Som en forsmag kan man evt. se en af de to forfilm (se nedenfor).

Af lidt mindre omfang er miniserien fra 2022 om johanniterne (med optagelser både fra Antvorskov og Rhodos).

I en ny serie påbegyndt i juni 2023 er ‘Adam Wagner på besøg‘ hos folk, der har noget spændende at berette om dansk og nordisk historie i bred forstand. Samtalerne vil nok mest tage udgangspunkt i bøger og forskning, sådan som det er tilfældet med første udsendelse i rækken, ‘»Nazisternes sidste tilflugt«‘.

I den lille, men faktamættede, udsendelsesrække om Thyre Danebod går Adam Wagner i dybden med kilderne til denne sagnomspundne dronning. Anledningen er nye undersøgelser i 2023 af bl.a. den store Jelling-sten.

Derudover er der lagt en film ud om Baunehøj på Falster, en om Angantyr og holmgangen på Samsø, en om “Dødedansen” i Nørre Alslev kirke, en om Kanhave-kanalen samt en om sagnvæsenet Horsejageren.

I en kategori for sig er dukketeaterforestillingen ‘Den lille Pige med Svovlstikkerne‘ med tekst af H.C. Andersen – man kan kalde det levende kulturhistorie. Børn kan godt se med.

Og der vil komme mere. Man kan tegne abonnement på Youtube-kanalen Nordisk fortidsformidling. Derved støtter man (ganske gratis) kanalen og vil desuden blive underrettet om nye film om emner fra vores nordiske fortid.