Øvrige film

Adam Wagner har lavet et par korte dokumentarfilm, der kan ses uafhængigt af hinanden. Her behandles vidt forskellige historiske og kulturhistoriske emner.

Adam Wagner besøger Falsters Baunehøj, der både er øens højeste punkt, en bronzealdergravhøj og en baunehøj. Desuden fortælles der lidt om Ulbjerg, der engang var Falsters højeste naturlige punkt, men som nu er gravet bort.
Adam Wagner besøger Samsø, hvor der ifølge sagn og saga skulle have fundet en mægtig holmgang sted engang i oldtiden; nemlig kampen mellem bersærken Angantyr og hans brødre på den ene side og vennerne Pile-od og Hjalmar på den anden. Hør også om det magiske sværd Tyrfing, der gik i arv i Angantyrs æt.
Dødedansen er et middelalderligt europæisk motiv, der nok kan vække skræk og rædsel, for her kommer de døde dansende og tager de levende med. I Danmark er motivet bedst bevaret som kalkmaleri i Nørre Alslev kirke på Falster. Hør Adam Wagner fortælle historien om dødedansen.
Tag med Adam Wagner til Kanhave på Samsø, hvor en delvis udtørret kanal ved nærmere undersøgelser har vist sig at være et større ingeniørarbejde fra jernalderen, nærmere bestemt fra 726. Kanalen må have tjent til at gøre Samsø til en egentlig flådebase, måske som led i forsvaret af et Danmark under opbygning.
Ifølge gamle sagn fra Falster huserer der et skrækindjagende væsen ved navn Horsejageren i nogle af skovene. Navnet har væsenet, fordi det jager rundt med dyreflokkene, men det var også farligt for mennesker at komme ind i en sådan “Horsjagerdrift”. Adam Wagner tager seeren med til Falsters skove og beretter om Horsejageren.
H.C. Andersens eventyr, læst af Adam Wagner og opført på et Alfred Jacobsen-dukketeater. Kort sagt: Levende kulturhistorie.