Miniserie om Johanniterordenen

Se miniserien i to dele om johanniterne. Der er optagelser både fra Antvorskov på Sjælland og Rhodos i Grækenland.

Fra 1160’erne og frem til reformationen var johanniterne, som var en ridder- og hospitalsorden, til stede i Danmark. Antvorskov kloster var deres hovedsæde ikke bare i Danmark, men i hele Norden. I denne film fortæller historiker Adam Wagner om Antvorskov kloster, om johanniterne og om deres borg på Rhodos, hvor ordenen havde sit hovedsæde fra 1309 til 1522.

– Adam Wagner

Om Adam Wagner

Jeg er mag.art. i historie med undervisningskompetence i dansk. Jeg er desuden forfatter, foredragsholder, underviser mm. Jeg bor i Danmark, men har også boet i Norge og på Island og har desuden rejst en del særligt i Norden og Europa. Jeg har en mindre historisk formidlingsvirksomhed, "Nordisk fortidsformidling".
Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.