Horsejageren – et sagnvæsen fra skovenes dyb

Ifølge gamle sagn fra Falster huserer der et skrækindjagende væsen ved navn Horsejageren i nogle af skovene. Navnet har væsenet, fordi det jager rundt med dyreflokkene, men det var også farligt for mennesker at komme ind i en sådan “Horsjagerdrift”. Horsjageren mentes at have sit bo dybt inde i Vålse Vesterskov, i Store Bondekirke, men når vinden rejser sig ved aftenstide, kan det være Horsejageren, der er på vej…

Historikeren Adam Wagner tager seeren med til Falsters skove og beretter om Horsejageren. Hør de gamle sagn – mens vinden tager til og det skumrer i skovtykningen.

Om Adam Wagner

Jeg er mag. art. i historie med undervisningskompetence i dansk. Jeg er desuden forfatter, foredragsholder, underviser mm. Jeg bor i Danmark, men har også boet i Norge og på Island, og har desuden rejst en del særligt i Norden og Europa. "Nordisk fortidsformidling" er min historiske formidlingsvirksomhed. Jeg er bl.a. forfatter til bøgerne "Danskhed i middelalderen" og "Tobak til tiden".
Dette indlæg blev udgivet i Nyt om film og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.