Adam Wagner i Kristeligt Dagblad

Adam Wagner er af Kristeligt Dagblad blevet interviewet til en artikel om Benedict Andersons værk Forestillede fællesskaber (Imagined Communities). Artiklen hedder ‘Ukraine-krig viser, at folk stadig vil dø for deres land’ og blev trykt i Kristeligt Dagblad 11/4 2023.

Benedict Andersons teser om, hvordan og hvorfor “nationalismen” voksede frem efter den franske revolution har haft meget stor indflydelse i de fyrre år, der er gået siden værkets første udgivelse.

Adam Wagner blev interviewet som en af de historikere, der har kritiseret Andersons teser (bl.a. i bogen Danskhed i middelalderen), men i artiklen nævnes dog også, hvad der er brugbart i Andersons værk.

I artiklen medvirker i øvrigt historikerne Michael Böss og Uffe Østergård.

Artiklen er også lagt på internettet, men er i skrivende stund kun tilgængelig for avisens abonnenter – andre kan dog nogle gange få gratis adgang i op til en måned.

Udsnit af Kristeligt Dagblads artikel om Benedict Andersons nationalismeteori.

Om Adam Wagner

Jeg er mag. art. i historie med undervisningskompetence i dansk. Jeg er desuden forfatter, foredragsholder, underviser mm. Jeg bor i Danmark, men har også boet i Norge og på Island, og har desuden rejst en del særligt i Norden og Europa. "Nordisk fortidsformidling" er min historiske formidlingsvirksomhed. Jeg er bl.a. forfatter til bøgerne "Danskhed i middelalderen" og "Tobak til tiden".
Dette indlæg blev udgivet i Nyt fra medierne, Øvrige nyheder og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.